Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på det mest stillede spørgsmål. Finder du ikke svar på dit spørgsmål her er du velkommen til at kontakte os.

Dit samtykke har et unikt link, som du kan sende til dem der skal afgive eller indhente samtykke. Du kan gemme linket på din tablet eller smartphone så du altid har det ved hånden. Flere kan indhente samtykke men det er kun dig med login til PhotoConsent der kan se de indhentede samtykker.

Ja, et samtykke er et link som du kan sende til flere samtidig. Alle med linket kan afgive eller indhente samtykke. Samtykkerne i PhotoConsent har også en QR kode som kan bruges til at dele samtykket. Så flere personer kan afgive samtykke på deres egen smartphone ved hjælp af QR koden.

Nej. Der er kun nogle typer af billeder der kræver samtykke. Se Vejledning om samtykke

Med Selfiefunktionen kan du vedhæfte et billede når du afgiver samtykke på fx en smartphone. Dermed kan du identificere personen der har afgivet samtykke.

Samtykkerne i PhotoConsent indeholder navn og dato for fotografering samt et unikt referencenr som du kan “tagge” dine billeder med i dit arkiv.  Du har også mulighed for at taget vedhæftet et foto / selfie til samtykket.

NEJ. Hvis der et ændringer om feks formål med fotografering eller brug af billeder kræver det et nyt samtykke fra den fotograferede som du nemt kan indhente via PhotoConsent.

Ja du kan rette feks dato for fotografering eller formål med fotograferinginden du indhenter samtykket.

Nej – samtykkerne i PhotoConsent er formuleret efter persondataforordningen som gælder inden for EU

Nej. Du har en kontrakt med bureauet om at du kan bruge deres modeller så det er bureauet der skal have samtykke med modellerne.

Når man afgiver samtykke i PhotoConsent modtager med en email med samtykket der indeholder de lovpligtige oplysninger.

Ja, linket virker til alle styresystemer.

Ja, du kan downloade det enkelte samtykke, men for at overholde GDPR anbefaler vi at du bruger PhotoConsent til at opbevare dine samtykker. Der er ingen grund til at downloade dem.

Kreditkort er ikke nødvendigt